Wat wil jij? Waar kies jij voor?

Deze tijd, waarin allerlei gebeurt in de maatschappij en de wereld en veranderingen elkaar snel opvolgen, roept bij veel mensen vragen op: Wat is er aan de hand? Waar gaan deze ontwikkelingen naar toe, Wat is goed, wat is fout, en bestaat dat: goed of fout? Wat kan ik doen?

Ik heb daar geen direct antwoord op: Ik kan niet antwoorden voor een ander. Jij bent van jou; verantwoordelijk voor al wat je doet. Je kunt zelf kiezen waar je iets mee wilt doen. Mijn vraag aan jou is; wat wil je? Hoe wil je dat het is? Hoe draag je bij binnen jouw leefomstandigheden? Is dat goed of fout vind je? Wat ervaar jij als goed en fout? Wat wil je doen?

Jij bent verantwoordelijk om je al dan niet te ontwikkelen; er hoeft niets. Je kiest voor groei, of je doet het niet. Je bent vrij om al dan niet je wijsheid bij te slijpen, om open en oprecht waar te nemen, om te delen wat je te delen hebt, om te doen wat je zinvol of vreugdevol lijkt. Jij kunt leren van wat er gebeurt, leren van je ervaringen, jij kunt zoeken naar jouw meest integere antwoorden.

Het goede ligt in ieder mens besloten; dat is je kern. √Čn een mens kan tijdelijk kiezen voor zwart. Ik geloof in keuze en groei. Ik vertrouw op het helend vermogen van de mens. Zelfs als een mens daar op dit moment niet voor kiest. Het licht schijnt altijd in de duisternis en is het begin en einde van de menselijke ziel.